Sportsakupunktur

Sportsakupunktur er en behandlingsform der ved hjælp af nåle reducere muskel og led smerter samt øger fleksibiliteten. Nålene bliver sat forskellige steder på kroppen alt efter hvad der skal behandles. Nålene vil ved indførsel aktivere produktionen af kortison og kortisol (kroppens eget reparations værktøj) og udløser smertestillende hormoner (endorphiner), hvilket får musklerne til at slappe af, hæmmer den reflektoriske smerteudløste muskelspænding og fremskynder kroppens egen helingsproces.

En behandling varer 30 eller 60 min med fokus på et eller flere områder. Sportsakupunktur bruges både ved akutte og kroniske skader, smertebehandling, muskulære overbelastninger og som forebyggelse. For et effektfuldt resultat vil der typisk være behov for 2-4 behandlinger for en skade/lidelse inden for en uge.

"Sportakupunktur er en meget effektivt behandlingsform, der kan behandle de fleste muskulære smerter- og inflammationer."

Hvad er Sportsakupunktur?

Sportsakupunktur tager sit afsæt i kendt anatomi og fysiologi hvor triggerpunkter for musklen stimuleres med nåle. Et triggerpunkt er et maksimalt ømt punkt i en muskel og kendes ved en udstrålende smerter eller føleforstyrrelser. Et aktivt punkt kan skyldes  inflammation eller en stram, irriteret eller spændt muskel.

Nåle stimuleringen af punktet sender signal til muskulaturen om at give efter og slippe spændingen. Ofte vil bevægeligheden i muskler og led straks blive bedre. Når også hivet på slimsækkene slipper sit tag, vil inflammationen også aftage efter noget tid.

Sportsakupunktur kan bl.a. afhjælpe

sportsakupunktur hos m-massage