Cupping

Cupping kaldes også vakuumterapi, da effekten af behandlingsformen fremkommer ved at man skaber undertryk inde i cuppen, hvorved blod tvinges til området, og det underliggende væv løftes. De fleste synes, cupping er rigtig behageligt og metoden kan i mange tilfælde erstatte nålebehandling. Cupping er en behandlingsform der går mange tusinder af år tilbage, hvor cupperne bl. a. har været lavet af horn, keramik og bambus. I Eber papyrus,  det ældste medicinske dokument i verden, findes der detaljerede beskrivelser af hvordan det blev brugt som behandlingen mod bl. a. feber, smerter, svimmelhed og menstruationsubalancer.

Cupping anvendes til afslapning af spændte muskler, fjernelse af væskeophobninger (ødemer), styrkelse af kredsløbet og immunforsvaret, massage af bindevævet, behandling af gamle skader og meget mere.

"Cupping er mange topatleters fortukkende behandlingensform i forhold til hurtig restitution og behandling af skader."

Hvornår anvendes Cupping?

Cupping anvendes bl.a. i forbindelse med behandling af væskeophobninger, vægtøgning, lændesmerter, nakke-og skuldersmerter, smerter i led som knæ, hofter, ankler, håndled, albueled, muskelspændinger, gigt, smerter og uro i benene, tunghed i kroppen, unaturlig træthed, eksem, psoriasis, hovedpine, migræne & dårligt immunforsvar

Når man cupper, sker det nemt at der kommer lidt væske eller pus ud på huden, eller der kan være en smule blod fra f.eks en lille bums, der gik hul på.

Cupping anvendes også ofte i kombination med massage, hvor man bruger cupperne på et eller flere udsatte områder der kræver øget fokus.