Vejledning

Rengøring og vedligholdelse

Hvordan rengøres Formthotics?

Formthotics er lavet af vandtæt skum og behandles med en antimikrobiel formel for yderligere at forhindre optagelse af sved og misfarvning.  Formthotics indlæg forbliver rene og friske i længere tid end de fleste andre indlæg, men de vil stadig have behov for lejlighedsvis rengøring.

Vand skader ikke Formthotics indlægssåler, men er de lavet af varmeformbart skum, så du skal ikke smide dem i en vaskemaskine.

Men rengøring af Formthotics er ikke problematisk, du skal bare kende de rigtige teknikker. Anvend derfor disse metoder til at rengøring af dine Formthotics indlægssåler.

Fjernelse af lugt
For at fjerne lugt fra Formthotics, skal du tage dem ud af skoene og drys bagepulver henover det øverste lag. Sæt Formthotcs til side i 8 til 12 timer, mens bagepulveret absorberer lugten.

Bank det overskydende bagepulver af og støvsug det resterende pulver. Formthotics skal ikke lugte. 


Fjernelse af pletter
Hvis Formthotics har fået pletter eller er beskidt, kan du rense dem med sæbe og vand. For at gøre dette uden at forårsage nogen skade skal du skylle dem i koldt eller lunkent vand, gnide overfladen (den del, der rører ved din fod) med en lille smule rengøringsmiddel eller håndsæbe og skyl af.

Husk at bruge koldt eller lunkent vand, når du vasker Formthotics. Skummet er følsomt over for varme, og man kan ved et uheld ændre formen på Formthotics ved at holde dem under varmt vand.

Når sæben er blevet skyllet helt af, lægges de til tørre fladt på et håndklæde i et par timer eller natten over. De må ikke tørres i tørretumbleren eller med en hårtørrer.

 

Forebyggelse af lugt og pletter
For at holde Formthotics frisk så længe som muligt, skal de fjernes fra skoene, hver gang man tager sko af. Ved at lufte Formthotics, forhindres lugt i at sætte sig.